Tips voor het inrichten van je slaapkamer

Waar onze slaapkamer tot enkele jaren geleden enkel en alleen was bedoeld voor praktische doeleinden, zien we steeds vaker dat ook de slaapkamer moet voldoen aan allerlei verschillende trends op het gebied van wonen. Niet voor niets zie je natuurlijk in de wat luxere hotels prachtige ingerichte hotelkamers, ook wel hotel chique genoemd. Wanneer jij voor de eerste keer zo’n kamer binnenstapt, dan zal je direct overweldigd zijn door de sfeer en warmte die deze kamers uitstralen. Niet voor niets zien we daarom dus ook steeds vaker dat we ook thuis kiezen voor een dergelijke kamer. Hoe jij ervoor kunt zorgen dat ook jij de sfeer van je slaapkamer naar een hoger niveau kunt tillen, vertellen we je hieronder.

Begin met het bepalen van de kleuren

De meeste slaapkamer zijn wit. Gemiste kans als je het ons vraagt! Juist met kleuren kun jij ervoor zorgen dat je slaapkamer een compleet andere look en feel krijgt. Zorg er daarom dus ook voor, dat je kiest voor één accentkleur die de balans houdt tussen sfeervol en praktisch. Het immers ook niet de bedoeling dat je hele kamer ineens bijvoorbeeld donker qua kleur is. Dit is voor even misschien leuk, maar op lange termijn zal je hier snel op zijn uitgekeken. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om te kiezen voor een rustige kleuren zoals groen en deze toe te passen om één of misschien twee muren.

Zorg voor een opgeruimde kamer

De eenvoudigste stap die je dient te doorlopen, is het opruimen van je kamer. Dit kun je doen door een opbergmand te gebruiken voor alles wat je niet meer nodig hebt of gebruikt, maar je kunt er ook direct afscheid van nemen. Door je kamer op te ruimen, zal je al direct merken dat je slaapkamer een volledige andere look en feel heeft. Zorg er dus voor dat er geen kleren meer op de grond liggen, maar dat ook je bed altijd is opgemaakt. Je kunt namelijk nog zo’n mooi ingericht kamer hebben, maar wanneer je de rest niet op orde hebt, is het weinig tot niets waard.

Vergeet de muren niet

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je muur te sauzen in een rustgevende kleur. Toch kun je daarna nog een stapje verder gaan en ervoor zorgen dat je optimaal gebruik maakt van de kansen die je muren bieden. Zo is wanddecoratie bijvoorbeeld de perfecte manier om dit te kunnen doen. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een prachtig schilderij voor boven je bed, maar ook muurcirkels doen het altijd goed. Houd er wel rekening mee, dat wanneer je kiest voor wanddecoratie je het niet te druk maakt. Zo kun je bijvoorbeeld het beste kiezen voor een mooi effen patroon of een zwart/wit portret voor het optimale resultaat.

Tot slot

Zoals je kunt lezen, zijn er allerlei verschillende manieren om je slaapkamer naar een hoge niveau te tillen. Door simpelweg te beginnen met het opruimen van je slaapkamer, het netjes opmaken van het bed en het sauzen van de muren, zal je al direct een verbluffend resultaat zien. Ga je daarnaast ook nog een aan de slag met de overige aankleding van je slaapkamer, dan zal je het geheel niet weer herkennen.

Delen: