Hoe kom je aan een leuke auto tijdens de vakantie?

Op vakantie in een ander land, daar kijken we met zijn allen het hele jaar naar uit: Lekker genieten van de zon, andere culturen en de lekkerste gerechten. Je kunt ervoor kiezen om de drukte op te zoeken, door een vakantie te boeken naar een grote stad of aan de kust. Maar het is ook heerlijk om het binnenland op te zoeken, en te genieten van de rust. Maar ja, het binnenland heeft weer als nadeel dat niet alles op de loop ligt, en dat je voor een supermarkt of restaurant al gauw 10 kilometer moet lopen. Een auto zou geweldig zijn, maar hoe kom je aan een auto tijdens de vakantie?

Een leuke auto huren tijdens de vakantie

Het openbaar vervoer in de dichtbevolkte gebieden van Europa is doorgaans goed geregeld. Maar heb je je zinnen gezet op een landelijke vakantiebestemming, dan is het niet zo vanzelfsprekend dat er in de buurt een bus of een trein stopt. Gelukkig kun je tegenwoordig bijna overal wel een auto huren, zeker als je in Europa op vakantie gaat. auto huren in Spanje is net zo eenvoudig als een auto huren in Sint-Niklaas. En dat is ideaal, want als je dan een mooi huisje hebt gehuurd net buiten alle drukte van de kust kun je nog steeds makkelijk en snel in de stad zijn. Als je dus boodschappen moet doen, uit eten wilt of een dagje aan het strand wilt doorbrengen dan stap je, net als thuis, eenvoudig in de auto en ben je er zo.

Wat is er anders dan een auto huren in België of in het buitenland?

Een auto huren gaat eigenlijk altijd hetzelfde, waar je ook bent. Hetgeen echt anders is als je een auto in het buitenland gaat huren is de taal. Een auto huren is gebonden aan een aantal voorwaarden die in het Nederlands goed te begrijpen zijn. Dat is wellicht anders als je in Spanje bij een autoverhuurbedrijf staat, de baliemedewerker je in rap Spaans toespreekt en alle voorwaarden in het Spaans zijn opgesteld. Ook kunnen de voorwaarden anders zijn, en gelden er andere regels. Misschien is bijvoorbeeld de periode dat je al een rijbewijs moet hebben om een huurauto te besturen langer in het buitenland dan in België.

Wat zijn tips als je een auto wilt huren in het buitenland?

Om taalbarrières en misverstanden te voorkomen bij autoverhuur kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de auto al in België te reserveren. Er zijn verschillende websites waar je voordat je in het vliegtuig stapt een auto kunt reserveren, en waar je gewoon in het Nederlands de reservering kunt plaatsen. Weet je al wanneer je een auto nodig hebt, dan is het raadzaam om meteen ook een auto te reserveren. Vooral in de zomermaanden en de vakantieperiodes is het huren van een auto in het buitenland populair. Reserveer dus snel en makkelijk al vanuit België een leuke auto voor de vakantie, want soms ben je dan ook goedkoper uit.

Delen: